Let op!, Geld lenen kost geld!

Home » Niet vergeten » Niet vergeten bij hypotheken

Niet vergeten bij hypotheken

droomhuis hypothekenAls u uw droomwoning heeft gevonden komt de vraag; “kan ik dit betalen ?”.
Gaat u zich dan oriƫnteren welke hypotheken er allemaal zijn zullen de nodige vragen op u af komen.
Hoeveel kan ik lenen ?, Hoeveel wil ik lenen ?, Welke hypotheekvorm is het beste ?, Hoe staat de rente ? ….

Deze vragen zijn niet het enige waar u rekening mee dient te houden, er zijn ook nog de nodige zaken waar u op dient te letten ! Uw hypotheekadviseur zal u hier zeker op wijzen en deze met u doornemen. Voorbeelden zijn onder andere:

Verhuur of verkoop je huis zelf !

Eigen huis verkopen

Dient er ook nog een ander eigen huis verkocht te worden ? Dan kunt u kiezen voor een makelaar om uw huis te verkopen, maar u succesvoluwhuisverkopenkunt dit ook zelf doen. Het kost natuurlijk enige inspanning en tijd maar u kunt er meer aan over houden als u zelf uw woning verkoopt. U zult zien dat met enkele kleine styling zaken, een paar mooie foto’s en een goede internetvacature en misschien nog enkele andere tips en trucks u meer rendement sleept uit het zelf verkopen van uw eigen woning !

Nationale Hypotheek Garantie

NHGDe Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bied u vaak de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten met goede condities en tegen de allerlaagste rente. Over hoe deze regeling precies werkt kan uw hypotheekverstrekker u meer vertellen.

Verzekeringen

hypothekenU kunt zich op verschillende manieren verzekeren tegen verlies of diefstal van uw bezittingen. Via uw hypotheekverstrekker kunt u diverse verzekeringen afsluiten.
Zo zal de hypotheekverstrekker meestal ook een opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering voor u kunnen verzorgen, zowel apart als gecombineerd in een verzekeringenpakket. Meestal heeft een hypotheekverstrekker naast deze min of meer noodzakelijke verzekeringen ook nog andere verzekeringen in hun verzekeringen portefeuille.


Subsidies

Om het eigenwoningbezit te stimuleren zijn er ook nog diverse subsidies waarvoor u misschien in aanmerking komt. Zo zijn er onder andere de volgende meest voorkomende subsidies:

  • Subsidie voor milieuvriendelijke maatregelenGeld
  • Subsidie voor monumenten
  • Subsidie voor woningverbetering

Hypotheek meeverhuizen ?

U heeft al een koopwoning en besluit een andere woning te kopen. U heeft al een hypotheek voor uw eerste woning. Moet u uw reeds lopende hypotheek meeverhuizen of sluit u een geheel nieuwe hypotheek af ? Uw hypotheekverstrekker kan u zeker op dit gebied adviseren.

Overige onderwerpen

  • Overbruggingskrediet. Wanneer sluit je zo’n krediet nou wel af, en wanneer niet.bijleenregeling
  • Bijleenregeling. De regeling is om huiseigenaren te stimuleren om bij een verhuizing de overwaarde van hun huis te gebruiken voor de financiering van hun nieuwe woning.
  • Hypotheek flexibiliteit. Wilt u misschien een keer uw hypotheek aanpassen tijdens de looptijd ?
  • Welke rentevastperiode is de beste keuze en wat zijn de gevolgen ? Over het algemeen geldt dat hoe langer de rentevastperiode is, hoe hoger het rentepercentage.
  • Projectrente, depotrente en Bouwrente. Koopt u een nieuwbouwwoning dan krijgt u er zeker mee te maken.

Regels en wetgeving

belastingAls huizenbezitter krijgt u ook te maken met de overheid en met de fiscus.
Zo zult u als huiseigenaar te maken krijgen met diverse fiscale aspecten. Het bezit van een huis heeft gevolgen voor de Inkomstenbelasting, kan een hypotheek u fiscaal voordeel opleveren dat via een “voorlopige aanslag” direct aan u toekomt en krijgt u te maken met verschillende heffingen van lagere overheden.